Favori Listem 0

Giresun Fındığının Özelliği

heading_title

Giresun Tombul Fındığın Özellikleri

  • Besleyici bir yemiş olan fındık, yararlı yağlar, demir, potasyum, kalsiyum ve çinko bakımından zengin olup, B ve C vitaminlerini içerir.
  • İçeriğinde E vitamini ve omega 3 barındırmaktadır.
  • Yapısı bakımından tombul bir şekli vardır.
  • Yağlı ve lezzetlidir.
  • Kavrulduğunda yağ miktarı dışarı çıkar ve fındığı daha lezzetli hale getirir.

Doğal Giresun Tombul Fındığın Faydaları:

  • Bir avuç doğal fındık, vücudun gün içerisinde ihtiyaç duyduğu tüm proteinleri karşılar.
  • Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından önemlidir.
  • İçerdiği A ve E vitaminleri sayesinde cildi korur ve erken yaşlanmayı engelleyebilir. Fındık genellikle çiğ ve kavrulmuş olarak yenilebilir tüketilir.
  • Hamur işleri, tatlı ve çikolataların vazgeçilmez girdisidir.
  • Fındık sağlıklı kilo almaya da yardımcı olur

İlgili Gönderi

YouTube Kanalımız

YouTube Kanalımız


Fındığının Faydaları

Fındığının Faydaları

Çiğ Fındığının Faydaları

Çiğ Fındığının Faydaları