Giresun Fındığının Özelliği
Giresun Tombul Fındığın Özellikleri
- Besleyici bir yemiş olan fındık, yararlı yağlar, demir, potasyum, kalsiyum ve çinko bakımından zengin olup, B ve C vitaminlerini içerir.
- İçeriğinde E vitamini ve omega 3 barındırmaktadır.
- Yapısı bakımından tombul bir şekli vardır.
- Yağlı ve lezzetlidir.
- Kavrulduğunda yağ miktarı dışarı çıkar ve fındığı daha lezzetli hale getirir.
Doğal Giresun Tombul Fındığın Faydaları:
- Bir avuç doğal fındık, vücudun gün içerisinde ihtiyaç duyduğu tüm proteinleri karşılar.
- Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından önemlidir.
- İçerdiği A ve E vitaminleri sayesinde cildi korur ve erken yaşlanmayı engelleyebilir. Fındık genellikle çiğ ve kavrulmuş olarak yenilebilir tüketilir.
- Hamur işleri, tatlı ve çikolataların vazgeçilmez girdisidir.
- Fındık sağlıklı kilo almaya da yardımcı olur